--<@Ahlan Wasahlan@>--

Sunday, December 28, 2008

Doa Awal Tahun Hijrah

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Segala puji hanya bagi Allah Tuhan Semesta alam.Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W, kaum keluarganya dan para sahabatnya.

Ya Allah, Engkaulah yang kekal, qadim dan azali dan dengan segala kelebihanMu yang melimpah, kami memohon dengan kedatangan tahun baru ini, Engkau peliharalah kami daripada syaitan yang direjam, para pembantu dan tenteranya, dan kami memohon pertolongan kepadaMu atas hawa nafsu kami yang sentiasa mendorong kamike arah kejahatan dan kami memohon pertolonganMu dalam melakukan sebarang pekerjaan yang boleh mendekatkan diri kami kepadaMu.

Ya Allah! Tuhan yang mengubah segala keadaan, ubahlah keadaan kami kepada sebaik-baik keadaan dengan kekuasaan dan kekuatanMu Wahai Tuhan yang Maha Gagah lagi Maha Tinggi.

Wahai Tuhan kami! Kurniakanlah kami kebahagiaan hidup di dunia dan di akhirat dan peliharalah kami daripada azab seksa api neraka.Selawat dan salam ke atas Junjungan Besar Nabi Muhammad S.A.W, ke atas keluarganya dan para sahabatnya. Dan segala puji bagi Allah Tuhan sekalian alam.

No comments:

Interesting..